Masterclass: Rueda

16. september 2017 Salen, København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

Kom til Masterclass og smag vine fra området Rueda. Prisen er inklusiv adgang til en af de to sessioner på Spansk Vinfestival lørdag.

I det nordlige Spanien finder man en række af de absolut bedste hvidvine i Spanien. Et af områderne er Rueda. De fleste marker er centreret rundt om byen Rueda. Et forholdsvist fladt plateau i 600 til 780 meter højde og med Duero-floden løbende igennem. Jorden er løs lerjord med en del sten, som gør den luftig og veldrænet. Jorden har en karakteristisk brun farve og er rig på kalcium og magnesium. Endvidere er der et højt kalkindhold. En jordbund, som er velegnet til grønne druer.

Det er lange, varme somre, men også kolde vintre, som præger området. Den store forskel i temperaturerne mellem nat og dag giver lang modning og dermed kompleksitet i druerne. Nedbøren får man primært i foråret og lidt i det sene efterår. Årligt falder der omkring 600 mm. Mest nedbør falder der omkring byen Segovia. Klimaet er rimelig stabilt, og der er ikke stor forskel på årgangene. Enkelte år stikker dog ud – såsom 2008 og 2010, som er blandt de bedste i de seneste årtier.

Den lokale drue verdejo dominerer, men senest er man også begyndt at satse en del på sauvignon blanc, der bruges i blandinger, samt viura, som især bruges i de billigere vine. Vinene er generelt meget sprøde med en høj syre, og typisk findes smagen af grønne æbler, melon, græs og mineralitet.

Mario Munoz Blanco fra DO Rueda vil gennemføre smagningen og der skal smages på 7-8 vine fra området.

Der er kun få pladser, så det er med at være hurtig med sin tilmelding. Vær opmærksom på at billetprisen inkluderer adgang til Spansk Vinfestival.


Lørdag 16. september kl. 16.30-17.30

JP/Politikens Hus, Salen, Vestergade 28-30, 1785 København V (Rundt om hjørnet fra Pressen hvor selve vinfestivalen afholdes)

Pris 250 kr. ekskl. billetgebyr. Billetten giver også adgang til Spansk Vinfestival lørdag 16. september i tidsrummet kl. 14.00-16.30 eller kl. 17.30-20.00.