Lugana hvidvinssmagning

31.03.2017 16:30 Italiensk Vinfestival, København V
Køb billet

Billetsalget er slut

 

Kom og smag på hvidvine fra Lugana DOC

Mange forveksler Lugana med byen Lugano i Schweiz, men Lugana DOC er et hvidvinsområde syd for Gardasøen. Her har man lavet vin siden romertiden om end det først var i det 17. århundrede at man begyndte at sætte vinproduktionen i system. I 1967 fik Lugana som en af de første områder i Italien DOC status.

Produktionsområdet for Lugana er beliggende i den nederste del af Gardasøen og omfatter et forholdsvist lille område ved sydspidsen af søen i omegnen af Sirmione. Området omfatter kommunerne Desenzano, Lonato, Pozzolengo, Peschiera, San Martino della Battaglia og Sirmione, samt en del af provinserne Brescia og Verona. Landskabet er lettere bakket med en maksimal højde på 130 m. Her klemt inde mellem de to store vinområder Veneto og Lombardiet laver man på de 700 ha omkring 45.000 hl vin årligt.

Vinen er baseret på druen Trebbiano di lugana, som i sig selv ikke er særlig udpræget med hensyn til duft og smag. Druen er nær beslægtet med Trebbiano di Soave og er i slægtskab med Verdicchio druen og altså ikke Trebbiano druen som de fleste ville have troet. Som en konsekvens af dette kalder de lokale druen for Turbiana for netop af undgå denne forvirring.

På denne smagning vil der være en gennemgang af området foretaget af Carlo Veronese fra Consorzio Tutela Lugana.

Smageprogram:

Der skal smages på syv forskellige vine fra Lugana.

  • Fredag 31. marts 2016, kl. 16.30 – 17.30
  • JP/Politikens Hus, Salen, Vestergade 28-30, 1785 København V (Rundt om hjørnet fra Pressen hvor selve vinfestivalen afholdes)
  • Pris kun 200 kr. ekskl. billetgebyr. Billetten giver også adgang til Italiensk Vinfestival fredag kl. 14.00-16.30 eller 17.30-20.00.
  • Der vil kun være ganske få pladser til rådighed, så først til mølle.